Projecten

BBWest Bouwkundige Brandpreventie heeft door de jaren heen verschillende projecten in opdracht gekregen. Onze opdrachtgevers variëren van gebouweigenaren tot gebouwbeheerders als aannemers, installateurs en adviseurs. Waarbij altijd het gemeenschappelijke einddoel voor ogen  gehouden wordt: "Een brandveilig gebouw, tegen de laagste kosten". Bij BBWest kunnen wij dit leveren, de beste brandwerende oplossingen tegen de laagst mogelijke prijs.  

Onderstaand een overzicht van verschillende projecten waar door BBWest Bouwkundige Brandpreventie brandwerende voorzieningen aangebracht zijn.

Business Center Noord West te Rotterdam

Voor onze opdrachtgever Henley 360 hebben wij een brandscan uitgevoerd van de diverse bouwdelen van het gehele complex. Henley 360 heeft het Business Center Noord West Rotterdam in juli 2017 gekocht. BBWest schuift tijdens de verbouwingen regelmatig aan tafel met de bouwpartners om de brandveiligheid van het gebouw te waarborgen. Hiertoe zijn er meerdere scans van diverse bouwdelen uitgevoerd en wordt er een nieuwe brandmeldinstallatie in het flexizone gedeelte aangelegd.

Opdracht voor:

  • Brandscan
  • Leveren en installeren van een brandmeldinstallatie / ontruiminginstallatie
  • Leveren en plaatsen van blusmiddelen

  • Ontwerp / tekenwerk brandcompartimenten
  • Brandwerende afdichtingen
  • Realiseren van nieuwe doorgangen in bestaande brandscheidingen
  • Leveren en plaatsen van brandwerende kozijnen en deuren

  • Leveren, monteren en onderhouden van de noodverlichtingsinstallatieLees meer

Les Pavillons te Zwolle

Aan de zuidzijde van het treinstation in Zwolle zijn de 3 gebouwen "Les Pavillons" gelegen. De gebouwen maken onderdeel uit van een kantoorgebied direct grenzend aan een stedelijk woonmilieu. In deze transformatie naar in totaal 114 appartementen heeft BBWest de opdracht gekregen om alle sparingen en doorvoeringen in de brandscheidingen te voorzien van de nodige brandwerende afdichtingen. 

Lees meer

Renovatie Bibliotheekgebouw te Rotterdam

De bibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam is volledig gerenoveerd. De renovatie was noodzakelijk om aan te sluiten bij de huidige en toekomstige manier van studeren en werken.

BBWest heeft de opdracht gekregen om alle voorkomende brandwerende werkzaamheden uit te voeren. Onder andere het aanbrengen van brandwerende afdichtingen in de brandscheidingen, brandwerende bekledingen en vlamschermen.

Naast de voorkomende brandwerende werkzaamheden hebben wij ook de opdracht uit mogen voeren om 30 lichtkoepels brandwerend te bekleden, deze lichtkoepels bleken een zwakke schakel tussen meerdere brandcompartimenten te zijn. Uiteindelijk heeft BBWest een gecertificeerde oplossing voorgesteld en na goedkeuring zijn wij tot uitvoering over gegaan.


Lees meer

Balen van Andel te Voorburg

Voor het project Balen van Andel heeft BBWest alle sparingen in de (sub-)compartimenten voorzien van de nodige brandwerende afdichtingen. Tevens zijn op alle kunststof leidingen brandmanchetten aangebracht en zijn van alle werkzaamheden een logboek gemaakt.​

Lees meer

Klim en Boulderhal de Campus


Voor onze opdrachtgever Klim en Boulderhal de Campus​ hebben wij meerdere werkzaamheden mogen verrichten. Zo hebben wij een bestaande wand brandwerend bekleed, een brandwerend plafond aangebracht, een nieuw kozijn en brandwerende deur geplaatst, brandkleppen geplaatst en brandwerende afdichtingen aangebracht.

Dit alles moest op korte termijn gerealiseerd worden en dat is voor BBWest geen probleem.

Alle werkzaamheden zijn bijgehouden in ons online logboek en na oplevering van alle werkzaamheden aan de klant overgedragen.

​"De brandweer was hier gister voor de eindcontrole. En blij dat we een offerte van jullie hebben, en jullie snel kunnen starten. Dus daardoor mogen we zaterdag het openingsfeest geven: thnx!! :-)" ​- Geiske, Boulderhal de Campus -


Lees meer

Hofbad Den Haag


BBWest heeft voor het project "Hofbad" de staalconstructie van brandwerende plaatmaterialen voorzien, in het bijzonder de ruggengraat van het zwembad. 

Naast het brandwerend bekleden van de staalconstructie zijn ook alle brandwerende afdichtingen door BBWest aangebracht.Lees meer