Brandwerend afdichten

BBWest Bouwkundige Brandpreventie staat voor het brandwerend afdichten van doorvoeringen en sparingen in brandscheidingen. 

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het aanbrengen van brandwerende applicaties, leveren en plaatsen van brandkleppen in ventilatiekanalen, maar ook voor het leveren en plaatsen van brandwerende kozijnen, deuren en glas behoort tot onze werkzaamheden.

Brandwerend afdichten van doorvoeringen door een specialistHet aanbrengen van brandwerende afdichtingen is een specialisme die u het best aan een specialist kunt overlaten.

Al onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold en zijn altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen. Naast productkennis zijn al onze monteurs in het bezit van een geldig VCA diploma, want veilig werken staat  hoog in het vaandel bij BBWest.


Onze afdichtingsproducten zijn getest volgens (inter)nationale normen zoals de EN 1366-1, EN 1366-3 en een classificering: CE, LEED


Gebouwen brandveilig maken

Om een gebouw brandveilig te maken, dichten wij alle sparingen, naden en doorvoeringen af. Dit dichtzetten gebeurd met gecertificeerde producten en voor elke situatie bestaat een andere type afdichting. Door het plaatsen van brandwerende afdichtingen worden er als het ware brandscheidingen gemaakt, waardoor bij een brand, het vuur en rook geen kans krijgt zich te verspreiden en wordt de brandveiligheid gewaarborgd. Ook plaatsen wij brandkleppen in ventilatiekanalen, brandwerende wanden, plafonds, kozijnen, deuren, vlamschermen en cannelures. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd conform het Bouwbesluit.

Landelijke dekking

BBWest Bouwkundige Brandpreventie is actief door heel Nederland. Ons team van monteurs zijn door heel het land verspreidt, hierdoor zijn wij altijd dicht bij onze klanten. Zo'n landelijke netwerk is ook prettig voor onze opdrachtgevers waardoor we veelal snel op het project aan de slag kunnen.

Vanuit ons hoofdkantoor in Wateringen staat ons team, met kennis van brandveiligheid, dagelijks voor u klaar om uw vragen met betrekking tot brandveiligheid te beantwoorden.

Is uw gebouw wel brandveilig? Neem contact met ons op!

Brandmanchetten

Een brandmanchet wordt toegepast op plaatsen waar kunststof buizen brandscheidingen doorkruisen. Tijdens een brand zal het materiaal in de manchet opzwellen en de buis afdichten. Hierdoor wordt de verspreiding van rook en vuur naar aangrenzende compartimenten voorkomen.

Digitaal logboek

Het digitaal logboek van BBWest is een uitermate geschikte tool voor het bijhouden van wijzigingen aan de brandscheidingen. In het Bouwbesluit is de controle van wijzigingen vastgelegd, de wijze waarop kan door middel voor ons ontwikkelde applicatie bijgehouden worden.

Zie ook beheer en onderhoud.


WBDBO (branddoorslag en brandoverslag)

Om een juiste brandwerende afdichting toe te passen kunt u BBWest inschakelen. Wij kunnen de doorvoeringen in brandcompartimenten ter plaatse dichtzetten met een minerale wol en afwerken met een brandwerende verf, pasta en kit.

Brandkleppen

Voor luchtkanalen geldt dat ter plaatse van een brandscheiding een brandklep geplaatst moet zijn in het kanaal. Ook dit kunnen wij leveren en installeren. Wij leveren en monteren brandkleppen, vlinderkleppen, brandwerende ventielen en brandroosters.


Brandmeldinstallatie

Een automatische brandmeldinstallatie laat via optische signalen en geluidssignalen weten dat een gebouw moet worden geëvacueerd in het geval van brand of een ander noodgeval. Daarnaast kan het een externe partij waarschuwen, zoals bijvoorbeeld de brandweer. U kunt BBWest inschakelen voor de installatie van een nieuwe brandmeldinstallatie.

Blusmiddelen

Wij leveren, installeren en onderhouden diverse blusmiddelen, waaronder:

• Draagbare brandblussers en andere blustoestellen

• Brandslanghaspels

• Droge blusleidingen


Rookmelders

Rookmelders zijn van levensbelang. Er bestaan verschillende soorten rookmelders, waarvan de optische melder het meest wordt gebruikt. Wij kunnen een rookmelder voor u installeren en deze onderhouden, zodat hij zo lang mogelijk mee gaat (meestal zo’n 10 jaar).

Waterleidingsprinkler

BBWest is erkend waterleidingsprinklerinstallateur. Een sprinklersysteem kan in een kamer of in een heel gebouw worden aangelegd. Hij wordt aan of in het plafond geïnstalleerd en aangesloten aan de waterleiding. Bij een beginnende brand springt de glazen bulb kapot en worden de sprinklers geactiveerd.

Volledig gecertificeerd conform Vds 2896, Efectis, Instituut fysieke veiligheid